Kæmper I med hverdagens udfordringer i familien? Ønsker I nogle bedre familiemønstre og redskaber til at navigere i børnefamilielivets glæder og udfordringer?
Du (og din partner/ekspartner) vil gerne styrke din evne til at håndtere hverdagens udfordringer og øge handlemulighederne i pressede situationer. Det er en forudsætning, at du har børn, som bor hjemme hos dig enten hele tiden eller i en deleordning.
På uddannelsen får du redskaber og metoder til at kunne agere styrket ind i de udfordringer hverdagslivet i børnefamilier kan give. Målet er at du som forældre opnår en større indsigt i og forståelse for at skabe mere hensigtsmæssige samspil i jeres familie. Uddannelsen er relevant uanset om der i familien med børn og unge med diagnoser.
Det skal du gøre inden start
Før uddannelsen udfylder du/I et spørgeskema. Formålet er at kortlægge nogle af jeres vaner og behov før uddannelsen. Så vi kan målrette uddannelsen til jeres behov
Modul 1
Introduktion og Personlighedstyper
Hvilken type er jeg? Hvordan reagerer jeg typisk, når jeg bliver udfordret, og hvilken reaktion afføder det fra mine omgivelser?
Modul 2
Afværgestrategier
Kriseplan, motivation, feedback, emotionsregulering, konflikthåndtering, angst i forhold til kravsætning.
Modul 3
Familiens dynamik
Hvad betyder jeres forskellighed, som forældre, hvordan er dynamikken blandt evt. søskende? Hvordan opnår I en bedre kommunikation?
Modul 4
Når børnene reagerer
Viden om angst, tristhed og diagnoser, og hvordan I bedre kan mestre de udfordringer, der følger med
Modul 5
Sundere vaner
Skal vi tage denne her kamp? Kost, søvn, motion, medicin, biokemisk påvirkning, tidlig pubertet m.v.
Modul 6
Det gode samvær
Hvad er det gode samvær og hvad er muligt? Handler vi i overensstemmelse med hvor vi vil nå hen? Værdier m.v. Rutiner. Kontrakt med hinanden.
Forældrenetværk
Efter uddannelsen faciliteres opstart af netværk for dem der ønsker det. Her arbejder I videre med de værktøjer, I har fået på uddannelsen, kan støtte hinanden og fortsat kan få ny inspiration til at bryde dårlige vaner, holde fast i de nye, gode vaner sammen. Alt efter hvad der er stemning for. Vi faciliterer første gang. Herefter kører netværket på egen hånd.
Tina Nielsen Gladbjerg, autoriset psykolog og VISO specialist
Tina er uddannet psykolog, og har mange års erfaring med at støtte klienter til selvudvikling. Tina arbejder til dagligt som ledende psykolog og områdeleder hos Actio – psykologisk udviklingsklinik. Derudover er hun VISO-specialist hvor hendes opgave er at rådgive det professionelle netværk omkring sårbare børn og unge så de kan støtte barnet eller den unge til øget trivsel.
Maja Johannesson, autoriset psykolog og VISO specialist
Maja er uddannet psykolog og har mange års erfaring med arbejdet omkring børn og unge i vanskeligheder, herunder særligt udsatte grupper på anbringelsesområdet og børn og unge med særligt komplekse psykiatriske problemstillinger. Maja arbejder til dagligt som ledende psykolog på Projektskolen og Behandlingsskolerne i Stenløse. Derudover er hun VISO-specialist hvor hendes opgave er at rådgive det professionelle netværk omkring sårbare børn og unge så de kan støtte barnet eller den unge til øget trivsel.
Camilla Norrild-Sørensen, Autoriseret psykolog og VISO-specialist
Camilla er uddannet psykolog og har mange års erfaring med udredning, behandling og konsultativ rådgivning. Dette både på voksen- og børneområdet. Til dagligt fungerer hun som koordinerende VISO-specialist og løser komplekse rådgivningsopgaver på landsplan samtidig med at hun er tilknyttet Actio og Center for Skolevægring som behandlingsansvarlig psykolog.
Mette Carlseng er leder af ACTIO og VISO specialist
Mette er uddannet sundhedsplejerske i 2008 og er fra 2016 – 2020 efteruddannet i kognitiv adfærdsterapi hos Wattar. Hos Behandlingsskolerne har Mette gennem årene opbygget Behandlingsskolernes Behandlingscenter, Fortuna-skolerne, Center for Skolevægring og senest Actio-klinikkerne. Mette har gennem de sidste 20 år beskæftiget sig med familiedynamikker med fokus på ressourcer og at udvikling sker gennem samarbejd og tillid.
Uddannelsen veksler mellem undervisning, individuelle øvelser og gruppediskussioner. Undervejs er der lejlighed til at reflektere over, hvor det er vigtigst at sætte ind, når du kommer hjem. Du bliver inspireret til at afprøve enkle greb og metoder derhjemme mellem uddannelsens moduler.
Du får et arbejdshæfte, som du selv fylder ud undervejs med, hvad du vil arbejde med og hvordan det går.
For at sikre det bedste udbytte for den enkelte har vi højst 8 forældrepar, eller enlige i alt 16 deltagere på holdet.
Undervisningen tager udgangspunkt i bl.a. kognitiv adfærdsterapi samt udviklingspsykologi.
Efter uddannelsen vil der være mulighed for at fortsætte i netværk sammen med de andre forældre. Så I arbejder videre med de værktøjer I har fået på uddannelsen, støtte hinanden og fortsat kan få ny inspiration til at bryde dårlige vaner, holde fast i de nye, gode vaner sammen.
Vi starter netværket op og herefter kører det på jeres eget initiativ.
Kom med til infoaften
Vi holder Infoaftener på Frederiksberg og online.
Her har du mulighed for at møde nogle af vores undervisere og få et bedre indblik i forældreuddannelsen.
Infoaften på Frederiksberg er den 21. november kl. 19.00 – 20.30.
Introaften Online, torsdag den 14. november kl. 19.00- 19.45
Introaften Online, mandag den 18. november kl. 19.00 – 19.45
Hvis du vil modtage nyheder, brochurer og materialer om Behandlingsskolerne, så udfyld følgende og klik tilmeld:
Når du klikker. ‘Tilmeld nyhedsbrev’ tilmelder du dig nyhedsbrev fra Behandlingsskolerne, og giver dit samtykke til at vi kan sende dig nyheder, brochure og materialer. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Læs mere om dine rettigheder og vores håndtering af persondata i vores persondatapolitik.
Vagttelefon (skolerne)
Ved akut behov udover
åbningstiderne henvises
til vagttelefonen