ACTIO psykologisk udviklingsklinik

Styrk din familie og dine forældrekompetencer​

Kæmper I med hverdagens udfordringer i familien? Ønsker I nogle bedre familiemønstre og redskaber til at navigere i børnefamilielivets glæder og udfordringer?

Hjælper børn, unge og familier tilbage i trivsel.

Actio er en privat psykologisk og sundhedsfaglig klinik under Behandlingsskolerne.

Vi har specialiseret os i at hjælpe børn og unge tilbage i trivsel. Vi har ikke en lang venteliste, og er fleksible, så I kan få en tid, som passer jer.

Personalet i klinikken består af psykologer, børne- ungepsykiatere, sygeplejersker, ergoterapeut og en børnelæge.

Vi kan støtte og rådgive jeres familie, skolen og netværk omkring barnet / dig, så vi på den måde kan sikre, at alle med betydning støtter op om tiltag, der kan være medvirkende til, at barnet eller den unge (alder 6 – 26 år) kan komme godt videre i livet.

Vores behandling har fokus på psykologiske og pædagogiske tiltag, indlæring og eventuel ændring af strategier, socialtræning og konkret praksisnær støtte og vejledning. Det kan både være til jer som forældre, til jeres barn / den unge, og hvis det er relevant, til skole/uddannelse og fritidsaktiviteter.

Med den rette specialistviden og en målrettet skræddersyet rådgivning og behandlingsindsats til det enkelte barn og familie, har vi gennem 20 år hjulpet børn, unge og familier tilbage i trivsel og herved skabt en øget livskvalitet.

Vi tror på, at selvforståelse og viden om psykiske lidelser kombineret med aktiv handling er nøglen til trivsel og øget livskvalitet langt ind i voksenlivet. Vi samarbejder med skoler, uddannelsesinstitutioner, daginstitutioner og kommuner for at gøre en positiv forskel.

Hos Actio er der en særlig grad af fortrolighed. I kommer ind som privat kunde og derfor er det kun jer, der afgør, hvad test og øvrige oplysninger skal bruges til.

Hos Actio kan vi hjælpe inden for nedenstående områder:

  • Udredning hos en børne- og ungepsykiater
  • Psykologisk undersøgelse/screening
  • Forældresamtaler og familierådgivning
  • Selvforståelsesforløb/mestringsforløb for børn og unge


Konkret udredning, behandling, samtaleterapi eller rådgivning i forbindelse med:

  • Autisme
  • ADHD
  • Angst
  • Depression
  • OCD
  • Spiseforstyrrelser
  • Personlighedsforstyrrelser
  • Kravafvisende adfærd
  • Skolevægring

Hvis I oplever en psykisk sårbarhed hos jeres barn eller den unge, eller en forværret mistrivsel, giver det mening at få lavet en grundig udredning hos en børne- og ungdomspsykiater eller en psykolog med speciale i børn og unge. Er der behov for det, inddrager vi en sygeplejerske eller en børnelæge. I sammenhæng med jeres oplevelse afdækker vi jeres barn eller den unges udfordringer.

I en udredningspakke indgår der neuropsykologiske undersøgelser, diverse tests, fokus på somatiske, motoriske og sproglige udfordringer. Drøftelse af resultater fra undersøgelse og testning på interne konferencer bliver italesat ved en afsluttende samtale ved speciallæge eller specialiseret psykolog, hvor der også drøftes barnet eller den unges videre behandlings- eller støttebehov. Afsluttende udarbejdes der en erklæring.

Udredningen kan være med henblik på:

  • at vurdere barnet eller den unges behov for støtte i skole, uddannelse, job eller sociale sammenhæng
  • at få en forståelse af egne udfordringer
  • at få stillet en diagnose
  • at komme i medicinsk behandling

Det praktiske:
Udredningsforløbet foregår som udgangspunkt i vores klinik. Hvis det ikke er muligt for jeres barn eller den unge, har vi erfaring med at arbejde online eller komme i hjemmet. Der vil dog være undersøgelser, der ikke kan udføres online, såsom de fysiske undersøgelser og en del af observationen af barnet eller den unge. Ud fra de beskrevet udfordringer og barnets alder, laver vi nogle observationer og en række undersøgelser. Der vil også være behov for interview eller samtale med jer som forældre, og selvfølgelig jeres barn eller den unge.

Endelig udfærdiges en rapport, I som forældre og/eller den unge modtager med testresultaterne, den samlede vurdering og anbefalinger i forhold til det videre forløb.

Vi følger Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer for udredning.

Hvordan kunne et forløb se ud?

  • Grundig undersøgelse og/eller udredning
  • I og jeres barn/den unge lærer om barnets/den unges udfordringer, diagnosen og støttebehovet
  • Samtaleterapi
  • Eventuelt opstart af medicinsk behandling-eventuelt netværksmøde med skole/uddannelsesinstitution eller kommune
  • Opfølgning

Vi tilbyder psykologiske undersøgelser til børn og unge.

Selvom udfordringer og symptomer ofte kan ligne hinanden, er der forskel. Er du alvorlig bekymret for dit barn/den unges udvikling eller trivsel, kan en psykologisk undersøgelse være en hjælp.

Den psykologiske undersøgelse er en mere dybdegående afdækning af barnets funktions- og udviklingsniveau, både kognitivt, følelsesmæssigt og socialt, og med fokus på aktuelle problemstillinger.

Undersøgelse kan:
være at vurdere barnet eller den unges behov for støtte i skole, uddannelse, job eller sociale sammenhæng

  • være en del af en udredning for skolevægring
  • være en del af en psykiatrisk udredning


Det praktiske:
Selve undersøgelsen foregår som udgangspunkt i vores kliniklokaler. Hvis dette ikke er muligt for jeres barn eller den unge, har vi erfaring med at arbejde online eller komme i hjemmet. Ud fra de beskrevet udfordringer og barnets alder, laver vi nogle observationer og en række undersøgelser. Der vil også være behov for interview eller samtale med jer som forældre, og selvfølgelig jeres barn eller den unge.

Som afslutning på undersøgelserne udfærdiges en rapport, I som forældre og/eller den unge modtager med testresultaterne, den samlede vurdering og anbefalinger i forhold til det videre forløb.

Hvis I vil se udvikling, et øget funktionsniveau og en øget livskvalitet hos jeres barn, er det vigtigt, at I som forældre er med til at give den rette støtte. Støtten handler ofte om at skabe en tryg og forudsigelig hverdag, både hjemme, i skolen, på uddannelsen eller på arbejdet. I kan selvfølgelig ikke stå alene med ansvaret i forhold til skole, uddannelse og arbejde, og der vil her være mulighed for en fælles dialog om håndtering af dette.

Forældresamtaler eller rådgivning, giver mening, når I som forældre har svært ved at vide, hvordan I bedst støtter jeres barn, når det mistrives, uafhængig af alder eller om det er flyttet hjemmefra. I vil gennem samtalerne blive klædt på til at blive de bedste forældre for jeres barn til både at kunne være dem jeres barn læner sig op ad, og generelt til at støtte jeres barn bedst mulig i hverdagen.

Rådgivningssamtalerne er individuelt tilpassede, ud fra barnet/den unges udfordringer samt påvirkningen og dynamikken i jeres familien, uafhængig af, om der er tale om diagnoser eller ikke.

Det vil være jeres behov, der styrer samtalerne, som bliver varetaget af erfarende psykiatriske sygeplejersker og børne- og ungdomspsykologer.

Samtalerne kan for eksempel indeholde følgende:

  • Rådgivning, når dit barn ikke vil i skole. Herunder samarbejde med skolen, pædagogiske værktøjer, angstsymptomer, samt balancen mellem at skubbe og bære barnet.
  • Vejledning til dig, som forældre ift. hvordan du bedst muligt støtter dit barn i at anvende og fastholde dit barns nye lærte strategier, og fortsætte den gode udvikling, herunder støtte i forbindelse med et angstbehandlingsforløb eller et selvforståelsesforløb.
  • Rådgivning i forhold til at tackle de udfordringer, der er i forbindelse med at have et barn med en særlig sårbarhed. Herunder balancen mellem at stille krav og bære barnet/den unge gennem diverse udfordringer i skole, fritid og venner.
  • Psykoedukation, – læren om jeres barns diagnose og vanskeligheder forbundet med denne, herunder hensigtsmæssige mestringsstrategier, pædagogiske værktøjer, kommunikation, struktur, grænsesætning, påvirkning af pårørende (søskende, forældre, bedsteforældre, venner) m.v.

Det praktiske:

Samtalerne afholdes som udgangspunkt i vores klinik. Samtalerne kan også afholdes online, hvis det giver bedre mening i forhold til logistik og måske udfordringer i forhold til pasning af jeres barn.

Vi har erfaring med, at et værdifuldt samtaleforløb ofte løber over 6-8 sessioner, med en frekvens på hver 14. dag, Som forløbet og udviklingen skrider frem, kan frekvensen nedsættes til hver 4. uge. Vi ser de bedste resultater, når begge forældre indgår i samme session under forløbet, uafhængig af om I er samboende eller ej

Skole, uddannelse, sociale medier og generelt mange forventninger gør, at mange børn og unge føler sig presset. De oplever, at de bliver belastet, og flere klager over angstsymptomer, følelsen af lavt selvværd og angsten for ikke at kunne honorere egne forventninger til sig selv.

For barnet eller den unge får det derfor en betydning at kunne skabe balance i tilværelsen. I den forbindelse kan det være godt at tale med en udenforstående voksen, der ikke har følelser i klemme, som er vant til at tale med børn og unge og samtidig har den faglige kompetence.

Når vi taler om at skabe balance i livet, har det betydning at lære at møde modstand og udfordringer på en sund og konstruktiv måde. Med sådanne kompetencer kan den unge meget nemmere mestre de forhindringer de møder, der kan føles svære og uoverskuelige.

I et selvforståelsesforløb klæder vi den unge bedre på til at kunne navigere i et samfund, hvor der stilles krav til uddannelse, sociale kompetencer, arbejde og sundhed. Den unge får nye strategier og redskaber, som er med til at klæde dem på til at tro på egne evner, tilegne sig sunde færdigheder og føle sig rustet til at træde ind i voksenlivet.

Et selvforståelsesforløb giver mening, når dit barn/ den unge:

  • har lyst til arbejde med nye strategier målrettet en bedre trivsel
  • har lyst til at genfinde motivationen til at gå i skole, på uddannelse, arbejde eller være en del af et socialt liv i form af fritidsinteresse eller bare venskaber
  • har tanker om sin kønsidentitet og seksualitet, som har behov for at få sat mere på plads
  • føler sig ensom
  • føler sig ramt af nederlagsoplevelser
  • føler sig belastet, uden præcis at kunne beskrive hvorfor og hvordan
  • ønsker at få værktøjer til at mestre de forhindringer, der føles svære og uoverskuelige
  • har lyst til at leve et liv i balance

Under forløbet arbejdes der på:

  • At få en større tro på sig selv, og derved kan handle ud fra sine egne værdier
  • At turde at stå ved egne beslutninger
  • At blive bedre til at mestre forhindringer, der føles svære og uoverskuelige
  • At få konkrete redskaber og strategier til at træffe sunde valg
  • At opnå en egenomsorg, som en del af strategien

Det praktiske:
Samtalerne afholdes i vores klinik. Inden opstart aftales form og indhold af forløbet. Det gør vi sammen med dit barn ved en for-samtale, hvor vi møder hinanden og afklarer hvorvidt et selvforståelsesforløb er noget for dit barn. Vi har erfaring med, at der typisk vil være behov for i alt 6 samtaler, fordelt over 3 måneder.

Samtalerne er individuelle, og varetages af en psykolog med speciale i børn og unge, eller en sygeplejerske med erfaring inden for psykiatrien, afhængig af barnets / den unges udfordringer. Oftest varer en samtale mellem 30-60 minutter, men varigheden af samtalerne tilpasses altid, så de passer til barnet / den unge.

Henvisning og betaling:
Vi modtager betalingskort og mobilepay eller sender en faktura

Jeres muligheder for at få tilskud til behandling hos psykolog eller psykiater:

Tilskud gennem din arbejdsplads.
I dag er der flere arbejdspladser, der støtter deres ansatte ved at dække udgiften til et behandlingsforløb for deres ansatte og deres børn. Arbejdsgiver har mulighed for skattefrit at få dækket udgiften, uafhængig af om det er inden for det offentlige eller det private.

Tilskud gennem gruppe 2 i den offentlige sygesikring
Hvis du meldt ind i sygesikringsgruppe 2 i den offentlige sygesikring, kan du få tilskud til konsultationer hos en speciallæge. Du kan under gruppe 2 frit søge behandling hos læge og speciallæge uden henvisning, da du ikke er tilmeldt en bestemt læge.

Obs sygesikringsgruppe 2 giver ikke tilskud til samtaler hos en psykolog.

Dækning via jeres forsikring
Der er stor forskel på forsikringsselskaber og dækning. Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du i nogle tilfælde få tilskud til udredning og behandling. I visse tilfælde er der også mulighed for at få økonomisk kompensation gennem din ulykkesforsikring eller indboforsikring samt via Sygesikring Danmark til samtaler hos en autoriseret psykolog. Kontakt dit pensions- eller forsikringsselskab for at høre nærmere om mulighederne for dækning.

ACTIO Århus og Horsens

Tina Nielsen Gladbjerg

ACTIO Frederiksberg
Nitivej 10, 3. sal
2000 Frederiksberg

Mette Carlseng

ACTIO Odense

Mette Carlseng